Hvis ingen snakker om utrolige ting
Forfatter: Jon Mcgregor
ISBN innbundet: 9788299846042

Hvis ingen snakker om utrolige ting

Dette er skrivekunst! Et lite nabolag er vitne til en ulykke som forandrer og preger dem alle – og denne boken handler om tiden frem mot hendelsen. Kjærlighet og ensomhet har aldri vært så nære hverandre – og heller aldri så vakkert skrevet om. Les denne boka!

Linn Strømsborg, Ark Klingeberg & forfatter.
Se også: http://bokmerker.org/?p=7150

 

I en gate i en by i Nord-England, er vanlige mennesker opptatt med hverdagslige sysler som gatecricket, grillfester og maling av vinduer … En ung mann er forelsket i en nabo som ikke engang vet hva han heter. Et gammelt ektepar er på vei til nærmeste busstopp. Men så skjer det noe fryktelig som ryster stillheten den tidlige sommerkvelden. Dette er en bemerkelsesverdig og forferdelig hendelse som kun griper de som så hva som skjedde, og som ikke engang blir nevnt i lokalnyhetene, men som endrer vitnenes liv for alltid.
Bortsett fra én person, skildres alle karakterene i tredjeperson, og fortelleren bruker en flytende grammatisk stil som etterligner tankeprosessene deres.

 

Romanen ble nominert til Booker Prize og forfatteren ble kortlistet til Times Young Writer Award i 2003. Boken har også blitt tildelt Betty Trask Award og Somerset Maugham Award.

Oversatt av Elisabeth Haukeland

Les utdrag fra boken:

smakebit_hvis_ingen_snakker_om_utrolige_ting